Brandbeveiliging

Brandblussers, noodverlichting, verbanddozen – het zijn objecten aan muren waar we elke dag langsheen lopen, zonder ze echt op te merken. Maar dat ze er zijn, is van levensbelang. Is er brand, dan helpen ze de gevolgen beperken – en kunnen ze zelfs levensreddend zijn. Protect ontzorgt bedrijven compleet als het aankomt op brandbeveiliging; wij adviseren in brandpreventie, leveren blusapparatuur en verzorgen het onderhoud.

BRANDBLUSAPPARATUUR

Brandveiligheid in een gebouw begint met betrouwbaar brandblusapparatuur. Belangrijk is dat panden beschikken over de juiste type blussers, dat deze blussers op de juiste plek hangen én dat ze periodiek volgens planning worden gekeurd en onderhouden. Protect Brandbeveiliging is gecertificeerd en neemt u deze zorg rondom brandblusapparatuur volledig uit handen.

Blusapparatuur voor uw bedrijf        Brandblussers en brandhaspels keuren

 

 • Deskundig advies voor uw bedrijfssituatie
 • Leverancier brandblussers en brandslanghaspels
 • Onderhoud en keuringen
 • Aantrekkelijke staffeltarievem
 • Geen voorrij- en administratiekosten

Brandveiligheid in kaart brengen

De brandveiligheid van uw bedrijf in kaart brengen? Advies over de benodigde brandblusapparaten in uw bedrijf? Blustoestellen laten plaatsen? Neem contact op, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

 

BLUSAPPARATUUR VOOR UW BEDRIJF

Brandblussers zijn eenvoudig te bedienen en onmiddellijk beschikbaar. Ze dragen hierdoor bij aan de veiligheid van uzelf, uw medewerkers en klanten, en kunnen de gevolgschade van brand beperken. Wel is het essentieel dat iedereen ze blindelings kan vinden en binnen handbereik heeft – waar ook in het gebouw. Is dit allemaal in orde, dan vergroot u de kans dat een beginnende brand effectief kan worden geblust.

Soorten brandblussers

 • Soorten brandblussers
 • Schuimblussers
 • Vetbrandblussers
 • Koolzuursneeuwblussers
 • Poederblussers
 • Brandslanghaspel
 • Bluswagens

Soorten brandblussers

Hebben we het over blusapparatuur voor gebouwen, dan hebben we het over draagbare blusmiddelen. Ze zijn er in verschillende soorten. Welke blusmiddelen er precies nodig zijn voor uw bedrijf, hangt af van uw bedrijfssituatie.

Schuimblussers

Een schuimblusser blust branden in de vorm van vaste stoffen en vloeibare stoffen. De schuimblussers zijn daarom uitermate geschikt voor onder andere kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen en de zorgsector.

Vetbrandblussers

Vetbrandblussers zijn ontwikkeld voor de bestrijding van vetbranden en frituurbranden. Deze brandblussers zijn geschikt voor de veiligheid van horecagelegenheden, keukens, restaurants en snackbars.

Koolzuursneeuwblussers

Een koolzuursneeuwblusser beperkt nevenschade tot een minimum en heeft toch een hoge bluskracht. Deze co2-blussers zijn daarom bijzonder geschikt voor de beveiliging van ruimten met bijvoorbeeld elektronische apparatuur, levensmiddelen en laboratoria.

Poederblussers

Een poederblusser blust branden in de vorm van vaste stoffen, vloeibare stoffen en gassen. De poederblusser heeft een hoge bluskracht en is geschikt voor de meeste branden in woningen, en ook voor auto’s, caravans, zomerhuisjes en boten.

Brandslanghaspel

De brandslanghaspel heeft een slang van twintig tot dertig meter, met een waterstraal die ongeveer vijf meter ver reikt. Dit blusmiddel is aangesloten op de waterleiding en is hierdoor onbeperkt te gebruiken. Het helpt een beginnende brand te blussen of vertragen.

Bluswagens

Bluswagens, zoals poederbluswagens, co2-bluswagens en schuimbluswagens, zijn verrijdbaar. Hiermee zijn ze in het bijzonder geschikt voor in grote ruimten; het blustoestel kan tot nabij de brand worden gereden.